Afrikaanse braai

Afrikaanse Kip Braai met Groenten en Rijst

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan
  • Kookpan voor rijst

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 bakje taugé
  • 4 eetlepels olie
  • Ketjap manis naar smaak
  • Sambal oelek naar smaak
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 300 gram snelkookrijst
  • 1 bakje champignons
  • 1 winterwortel
  • Gembersiroop naar smaak
  • 1 kleine witte kool

Instructies

Bereid de rijst:

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en zet apart.

Voorbereiding van vlees en groenten:

  • Snijd de kipfilet, uien, paprika, champignons, winterwortel en witte kool in reepjes.

Bakken van kip:

  • Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de reepjes kip toe en braad ze rondom aan tot ze lichtbruin zijn.

Toevoegen van groenten:

  • Voeg de fijngesneden kool, champignons, ui, wortel en paprika toe aan de kip in de pan.
  • Bak het geheel goed door, terwijl je regelmatig omschept.

Toevoegen van rijst:

  • Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met kip en groenten.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Toevoegen van taugé en smaakmakers:
  • Voeg de taugé toe, zodat deze knapperig blijft.
  • Breng op smaak met ketjap manis, gembersiroop (of poeder) en sambal oelek naar smaak.
  • Schep alles goed om zodat de smaken goed vermengd zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

Je kunt de kipfilet vervangen door ander vlees zoals rundvlees of varkensvlees, of zelfs door tofu voor een vegetarische variant.

Serveertip:

Serveer de Afrikaanse braai met een frisse salade of extra sambal voor de liefhebbers van pittig eten.

Bewaren:

Restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten container.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Zuid Afrika
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij