Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
- Kookpan voor rijst
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 bakje taugé
- 4 eetlepels olie
- Ketjap manis naar smaak
- Sambal oelek naar smaak
- 2 uien
- 2 paprika's
- 300 gram snelkookrijst
- 1 bakje champignons
- 1 winterwortel
- Gembersiroop naar smaak
- 1 kleine witte kool
Instructies
Bereid de rijst:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en zet apart.
Voorbereiding van vlees en groenten:
- Snijd de kipfilet, uien, paprika, champignons, winterwortel en witte kool in reepjes.
Bakken van kip:
- Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de reepjes kip toe en braad ze rondom aan tot ze lichtbruin zijn.
Toevoegen van groenten:
- Voeg de fijngesneden kool, champignons, ui, wortel en paprika toe aan de kip in de pan.
- Bak het geheel goed door, terwijl je regelmatig omschept.
Toevoegen van rijst:
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met kip en groenten.
- Meng alles goed door elkaar.
- Toevoegen van taugé en smaakmakers:
- Voeg de taugé toe, zodat deze knapperig blijft.
- Breng op smaak met ketjap manis, gembersiroop (of poeder) en sambal oelek naar smaak.
- Schep alles goed om zodat de smaken goed vermengd zijn.