Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Instructions
- Maak de schelvis schoon en was grondig onder stromend koud water.
- Leg hem in een vispan.
- Bedek met gezouten koud water en breng dit langzzam aan de kook en pocheer de vis gedurende 10 minuten.
- Haal dan de pan van het vuur en laat de vis in het vocht staan.
- Pers een citroen uit.
- Doe het sap in een pannetje en geef er zout, peper en 1 eetlepel water bij.
- Breng aan de kook.
- Haal het pannetje, zodra het vocht kookt, van het vuur af en klop er beetje bij beetje de boter door met een garde.
- Hou de saus warm.
- Snij de andere citroenen in dunne schijven.
- Was de peterselie en leg een servet op een serveerschaal van de vis.
- Haal de vis met 2 schuimspanen uit het vocht.
- Laat uitlekken.
- Leg hem voorzichtig op de servet en omring hem met de schijfjes citroen en takjes peterselie.
- Geef de saus in een sauspan en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de saus in een sauspan en serveer.