Ajam semur djawa

Gesmoorde Kip uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 lombok
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels klapper olie
  • 1 theelepels tamarinde
  • 2 schijfjes laos
  • 1 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepels azijn
  • zout naar smaak

Instructies

  • De kip schoonmaken, in stukjes snijden, Asamgaram en in klapperolie bruin braden.
  • De rode ui en de knoflook heel fijnsnijden en in 1½ eetlepel klapperolie fruiten, voeg er nu wat water bij met de azijn en ketjap, en kook hierin de kip zacht.
  • Dit gerecht mag niet te droog zijn.
  • Serveren met witte rijst en bijv. Gado Gado!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië