Albondigal
Spaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 450 g kalfsgehakt
- 1 ei
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels peterselie
- ½ theelepel nootmuskaat
- zout
- 2 sneetjes witbrood
- 2 eetlepels rode wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 tomaten
- 1 dl kippenbouillon 1 van tablet
Instructies
- Snijd de korstjes van het brood eraf.
- Pel de ui en snijd hem fijn.
- Ontvel de tomaten en snijd hem in blokjes.
- Meng het gehakt met het ei, knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat en zout.
- Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
- Vorm van het mengsel 40 balletjes.
- Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.
- Bak de ui 5 minuten mee.
- Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur 30 minuten
- sudderen.
- Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
- Breng de saus op smaak met zout en schenk het over de gehaktballetjes.
- Strooi er 2 eetlepels peterselie over.