Albondigal

Spaanse gehaktballetjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels peterselie
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • zout
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 dl kippenbouillon 1 van tablet

Instructies

  • Snijd de korstjes van het brood eraf.
  • Pel de ui en snijd hem fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd hem in blokjes.
  • Meng het gehakt met het ei, knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat en zout.
  • Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
  • Vorm van het mengsel 40 balletjes.
  • Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui 5 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur 30 minuten
  • sudderen.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en schenk het over de gehaktballetjes.
  • Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Spanje