Albondigas van Astrid Veltman
Gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- peper
- zout
- 1 ei
- 1 ui fijngesneden
- 3 ontvelde tomaten in blokjes
- 400 gram lamsgehakt mager
- 3 teentjes knoflook geperst
- 4 eetlepels peterselie fijngesneden
- ½ theelepel nootmuskaat
- 2 plakjes witbrood ontkorste
- 2 eetlepels rode wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl kippenbouillon van tablet
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper.
- Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
- Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
- Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
- Bak de ui ± 5 minuten mee.
- Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.
- Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes.
- Strooi er 2 eetlepels peterselie over.