Albondigas van Astrid Veltman

Gehaktballetjes in tomatensaus
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 ontvelde tomaten in blokjes
  • 400 gram lamsgehakt mager
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 4 eetlepels peterselie fijngesneden
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 2 plakjes witbrood ontkorste
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper.
  • Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
  • Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
  • Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui ± 5 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes.
  • Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje