Alfredo
Traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken.Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.
Ingrediënten
- 500 g pasta
- 90 g boter
- 150 g versgeraspte parmezaanse kaas
- 3 dl slagroom
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
Instructies
- Kook de pasta in een pan ruim kokende water met zout al dente.
- Giet hem af en houd hem warm in de pan.
- Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur.
- Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
- Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
- Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
- Schep de saus door de pasta.
- U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.