Algerijnse Bourak Breek met Gehakt en Kaas
Ingrediënten
- 24 stukken bourakbladeren 1 pakje = 12 bladeren
- 750 g gehakt
- 1 bundeltje peterselie fijngehakt
- 2 grote uien fijngehakt
- Zwarte peper
- Zout
- 1 citroen
- Zwarte olijven uit blik, in stukjes gesneden
- 8 porties La Vache Qui Rit kaas
- 1 zakje rijst
- 1 klein blikje erwten
- 1 klein blikje maïs
- 15 eieren
- Olijfolie
Instructies
- Bak het gehakt in een pan tot het gaar is.
- Voeg de fijngehakte uien en peterselie toe aan het gebakken gehakt.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes en meng ze door het gehaktmengsel.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
- Meng de afgekoelde rijst, erwten en maïs door het gehaktmengsel.
- Leg een bourakblad neer en vul het met het gehaktmengsel.
- Leg wat stukjes La Vache Qui Rit kaas bovenop het mengsel.
- Breek een ei boven het gevulde bourakblad en vouw het blad dicht met de vier hoeken naar het midden toe.
- Bak de gevulde bourak in een ruime pan met olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Besprenkel de gebakken bourak met citroensap voor extra smaak.
- Serveer deze Algerijnse Bourak Breek als een verrukkelijk voorgerecht met een unieke mix van smaken en texturen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g