Algerijnse Bourak Breek met Gehakt en Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 stukken bourakbladeren 1 pakje = 12 bladeren
  • 750 g gehakt
  • 1 bundeltje peterselie fijngehakt
  • 2 grote uien fijngehakt
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 1 citroen
  • Zwarte olijven uit blik, in stukjes gesneden
  • 8 porties La Vache Qui Rit kaas
  • 1 zakje rijst
  • 1 klein blikje erwten
  • 1 klein blikje maïs
  • 15 eieren
  • Olijfolie

Instructies

  • Bak het gehakt in een pan tot het gaar is.
  • Voeg de fijngehakte uien en peterselie toe aan het gebakken gehakt.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes en meng ze door het gehaktmengsel.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng de afgekoelde rijst, erwten en maïs door het gehaktmengsel.
  • Leg een bourakblad neer en vul het met het gehaktmengsel.
  • Leg wat stukjes La Vache Qui Rit kaas bovenop het mengsel.
  • Breek een ei boven het gevulde bourakblad en vouw het blad dicht met de vier hoeken naar het midden toe.
  • Bak de gevulde bourak in een ruime pan met olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Besprenkel de gebakken bourak met citroensap voor extra smaak.
  • Serveer deze Algerijnse Bourak Breek als een verrukkelijk voorgerecht met een unieke mix van smaken en texturen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Algerijnse Bourak Breek gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De levendige fruittonen van de wijn zullen de rijke smaken van het gerecht complementeren en het geheel in balans brengen.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Algerijë