Algerijnse gegrilde sardines met citroen en koriander

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 2 el koriander gehakte verse
  • mespunt paprikapoeder
  • mespunt komijn
  • zout
  • peper
  • 900 gr sardines schoongemaakte

Instructies

  • Meng olie, citroensap, koriander, specerijen en zout en peper.
  • Leg de sardines in een enkele laag in een grote, ondiepe schaal en giet de marinade erover.
  • Laat ze op een koele plaats 1 uur marineren (2 - 3 keer omkeren).
  • Verwarm de grill voor en leg de sardines aan elke kant 2 - 3 min. onder de grill.
  • Bedruip de vis met de marinade als hij bruin begint te worden en als u hem omkeert.
  • Giet het restant voor het serveren over de sardines
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Algerijë