Aligot van Allerhande

aardappel-kaaspuree
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimige / Santé
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml zure room
  • 100 g Gruyère geraspte
  • 1 dl halfvolle melk
  • peper

Instructies

  • Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Aardappels afgieten.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen.
  • Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren.
  • Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Frankrijk