Allumettes met reypenaer en ruccola

Vegetarisch
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

ALLUMETTES:

  • 50 gram Eigeel gep.
  • 10 st Bladerdeeg
  • 900 gram Reijpenaer

DRESSING:

  • 1 eetlepel s Mosterd limb.

SALADE:

  • 80 gram Sjalotten
  • 150 gram Ruccola

ZOETZUUR:

  • 6 st Kruidnagel
  • 8 st Cardamonzaad
  • 1 st Serehstengel
  • 1 kg Suiker
  • 1 ltr Azijn

Instructies

ZOETZUUR :

  • Snijd de serehstengel in kleine stukken en doe deze samen met de kruidnagelen en het cardamonzaad en de suiker in de azijn.
  • Breng aan de kook en laat op laag vuur een uur trekken.
  • Passeer de vloeistof, laat afkoelen en bewaar in koeling tot gebruik.

DRESSING :

  • Roer de mosterd door 2 dl. zoetzuur en breng op smaak met zout en peper.

RUCCOLA :

  • Pluk deze en zet in ijswater.

ALLUMETTES :

  • Snijd de reijpenaer in dunne plakjes.
  • Bestrijk de plakken bladerdeeg met eidooier.
  • Verdeel over de helft hiervan de reijpenaer en druk de andere plakken hierop goed aan.
  • Snijd deze in repen van 1 cm en leg op plaat met silpad.
  • Bestrijk ze met eidooier en laat 20 minuten rusten.
  • Bak ze af op 180 graden in 20 minuten en laat afkoelen.

DRESSEREN :

  • Laat de ruccola uitlekken en maak droog in centrifuge.
  • Maak de ruccola aan met de dressing en leg deze op de borden.
  • Maak de allumettes lauwwarm in oven van 180 graden en dresseer deze op de ruccola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch