Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 100 g boter
- 100 g suiker
- Schil van 1/2 citroen het liefst biologisch, geraspt
- Snufje zout
- 2 eieren
- 100 g amandelmeel
- 1 ei geklopt (om te bestrijken)
- Poedersuiker voor decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
- Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Klop de boter met de suiker, citroenrasp en zout in een kom romig met een mixer.
- Voeg de eieren en het amandelmeel toe en klop kort door tot een egale massa.
- Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd het doormidden.
- Bestrijk de randjes van een plak licht met water.
- Verdeel de vulling over deze plak, maar laat ongeveer 3 centimeter aan de zijkanten vrij.
- Leg een gedroogde boon ergens op de vulling en druk deze lichtjes aan.
- Leg de andere plak bladerdeeg erop en druk de randjes goed aan.
- Snijd het deeg aan de zijkanten om de centimeter in en prik een paar gaatjes in de bovenste plak om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
- Bestrijk het deeg met het geklopte ei en kerf het eventueel in met een mes, zonder helemaal door het deeg te snijden.
- Bak de driekoningentaart in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrooi licht met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Sauternes vormt een perfecte aanvulling op de rijke smaken van deze taart.Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 27 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 14 g