driekoningentaart

Amandel Driekoningentaart

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • Schil van 1/2 citroen het liefst biologisch, geraspt
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 ei geklopt (om te bestrijken)
  • Poedersuiker voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Klop de boter met de suiker, citroenrasp en zout in een kom romig met een mixer.
  • Voeg de eieren en het amandelmeel toe en klop kort door tot een egale massa.
  • Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd het doormidden.
  • Bestrijk de randjes van een plak licht met water.
  • Verdeel de vulling over deze plak, maar laat ongeveer 3 centimeter aan de zijkanten vrij.
  • Leg een gedroogde boon ergens op de vulling en druk deze lichtjes aan.
  • Leg de andere plak bladerdeeg erop en druk de randjes goed aan.
  • Snijd het deeg aan de zijkanten om de centimeter in en prik een paar gaatjes in de bovenste plak om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
  • Bestrijk het deeg met het geklopte ei en kerf het eventueel in met een mes, zonder helemaal door het deeg te snijden.
  • Bak de driekoningentaart in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrooi licht met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Sauternes vormt een perfecte aanvulling op de rijke smaken van deze taart.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 27 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch