Amandel-Kerstkrans

Amandel-Kerstkrans

Deze feestelijke amandel-kerstkrans is een prachtige toevoeging aan je kerstdiner. Met een romige amandelspijsvulling en een krokant bladerdeeg, straalt deze krans pure gezelligheid uit!
Porties: 10
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g amandelspijs
  • 1 ½ ei
  • ½ eetlepel koffieroom
  • ½ eetlepel citroensap
  • 9 plakjes bladerdeeg ontdooid

Instructies

  • Meng de amandelspijs met 1/2 losgeklopt ei, koffieroom en citroensap.
  • Prak alles goed door elkaar en vorm een rol van ongeveer 38 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap van 15 x 40 cm.
  • Leg voorzichtig de spijsrol op het deeg en rol het deeg om de spijs.
  • Bestrijk de lange kant van het deeg met wat water en plak het goed vast.
  • Vorm het deeg tot een krans en schuif de open uiteinden in elkaar.
  • Plak ze met water aan elkaar.
  • Leg de krans voorzichtig met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd uit 2-3 plakjes bladerdeeg sterretjes en plak ze met water op de krans.
  • Klop 1 ei los en bestrijk de krans ermee.
  • Bak de krans in het midden van de oven gedurende 50 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling of een dessertwijn zoals Muscat, past goed bij de rijke smaak van de amandelspijs en het bladerdeeg.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Winter
Feestdagen etc Kerst