Amandel Pruimen Galette
Ingrediënten
- 1 rol glutenvrij bladerdeeg
- 60 g amandelmeel
- 500 g pruimen in kwarten gesneden
- 50 g bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel rietsuiker
Optioneel:
- glutenvrij vanille-ijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het amandelmeel over het deeg, laat een rand van 3-4 cm over.
- Meng de pruimen met de bruine basterdsuiker in een kom en schep dit op het deeg.
- Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk met losgeklopt ei.
- Strooi vervolgens de rietsuiker erover.
- Bak gedurende 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de galette goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een bolletje glutenvrij vanille-ijs voor een heerlijke combinatie.
Wijnadvies
Deze galette gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Elzas.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 23 g