Amandel Pruimen Galette

Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 60 g amandelmeel
  • 500 g pruimen in kwarten gesneden
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel rietsuiker

Optioneel:

  • glutenvrij vanille-ijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het amandelmeel over het deeg, laat een rand van 3-4 cm over.
  • Meng de pruimen met de bruine basterdsuiker in een kom en schep dit op het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Strooi vervolgens de rietsuiker erover.
  • Bak gedurende 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de galette goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer met een bolletje glutenvrij vanille-ijs voor een heerlijke combinatie.
 

Wijnadvies

Deze galette gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Elzas.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Noten / Taart
Land van herkomst Frankrijk