Amandel-Sesam Ghribiya

Een verrukkelijk recept voor Ghribiya met amandelen en sesam, geïnspireerd op de Arabische keuken. Deze heerlijke koekjes zijn verrijkt met grof gemalen amandelen, geroosterde sesamzaadjes en een vleugje oranjebloesemwater voor een authentieke smaakbeleving. Geniet van deze knapperige lekkernijen, perfect voor bij de koffie of thee.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 80 gram zachte roomboter
  • 25 gram grof gemalen amandelen
  • 25 gram sesam goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 koffielepel vanille-essence
  • Mespuntje zout
  • 1 koffielepel oranjebloesemwater
  • 1 ei + 1 eigeel
  • 1 bakje gekonfijte vruchtjes
  • 1 eigeel voor het bestrijken

Instructies

  • Roer de zachte roomboter romig met de suiker.
  • Voeg het hele ei, eigeel, oranjebloesemwater en vanille-essence toe.
  • Roer alles met een houten lepel door elkaar.
  • Voeg dan de bloem, het mespuntje zout, de grofgemalen amandelen en de geroosterde sesamzaadjes toe.
  • Vermeng alles goed met de houten lepel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe een deel van het deeg in een spuitzak met een grove gekartelde spuitmond en spuit "rozetten" op de bakplaat.
  • Plaats op elke rozet een half gekonfijt vruchtje.
  • Herhaal dit proces met de rest van het deeg.
  • Zet de bakplaat enkele minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de koekjes uit de oven zodra ze mooi lichtbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze amandel-sesam Ghribiya, een heerlijke traktatie met een vleugje Arabische zoetheid en knapperigheid. Perfect om te delen bij speciale gelegenheden of gewoon als verwennerij voor jezelf.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Arabisch