Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 biosinaasappels
- ¾ tl bakpoeder gezeefd
- 6 eieren
- 250 gram ruwe rietsuiker
- 180 gram fijne griesmeel
- 75 g amandelmeel
- Poedersuiker
- 65 gram polenta
Instructies
- Bestuif de bakvorm met een gelijkmatig laagje polenta.
- Schud het teveel eruit.
- Doe de sinaasappels in een pan en overgiet ze met water.
- Breng aan de kook op hoog vuur.
- Leg er een rondje bakpapier op., verzwaard met een omgekeerd schoteltje en een conservenblik, zodat de sinaasappels onder water blijven.
- Kook ze op een laag vuur afgedekt in ca.1,5 uur gaar.
- Ze zijn dan zo zacht dat je ze makkelijk kunt inprikken met een scherp mes.
- Giet af, snijd de sinaasappels doormidden en haal de pitten eruit.
- Schil er aan laten zitten!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pureer de sinaasappels met het bakpoeder in de keukenmachine.
- Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine of met de mixer met garde in ca. 5-8 minuten tot het driedubbele volume.
- Spatel er voorzichtig de sinaasappelpuree, polenta, griesmeel en amandelmeel door.
- Schep het beslag in de vorm en bak 15 minuten.
- Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en bak nog ca. 50 minuten tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat ca. 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort op een rooster om wat af te koelen.
- Bestrooi met poedersuiker (en serveer met lemon curd (pot) en mascarpone).