Amandelkorst tilapiafilet met mangosalsa
Krokante tilapiafilet met een smaakvolle amandelkorst en een frisse mangosalsa.
Equipment
- keukenpapier
Ingredients
- 400 g tilapiafilet
- 1 mango geschild en in blokjes gesneden
- 3 bosuitjes in smalle ringetjes
- ½ rode peper gewassen en in reepjes
- 4 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 1½ zakje amandelen à 45 g
- 1 ei
- Sojasaus
- Olie voor het bakken
Instructions
- Meng de mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap in een kom.
- Zet het mengsel in de koelkast tot gebruik.
- Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en besprenkel ze met de resterende citroensap.
- Laat 15 minuten intrekken.
- Maak het amandelschaafsel fijn met een deegroller.
- Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier.
- Klop het ei in een kom en voeg 2 eetlepels water en sojasaus toe.
- Haal de vis door het eimengsel en wentel het door het fijngemaakte amandelschaafsel, zodat de filets goed bedekt zijn.
- Verhit olie in een anti-aanbakpan.
- Bak de tilapiafilets op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten, keer halverwege.
- Verdeel de gebakken tilapiafilets over vier borden en serveer met de mangosalsa.
- Serveer met rijst en een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een paar schijfjes limoen en wat verse koriander als garnering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de lichtzoete mangosalsa en de krokante vis.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g