Gegrilde tilapiafilet met een krokante amandelkorst, geserveerd met een frisse mangosalsa van blokjes mango, rode peper en bosui, op een wit bord met witte rijst en een groene salade, gepresenteerd op een donker rustieke houten tafel in zacht natuurlijk licht.

Amandelkorst tilapiafilet met mangosalsa

Krokante tilapiafilet met een smaakvolle amandelkorst en een frisse mangosalsa.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 400 g tilapiafilet
  • 1 mango geschild en in blokjes gesneden
  • 3 bosuitjes in smalle ringetjes
  • ½ rode peper gewassen en in reepjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • zakje amandelen à 45 g
  • 1 ei
  • Sojasaus
  • Olie voor het bakken

Instructions

  • Meng de mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap in een kom.
  • Zet het mengsel in de koelkast tot gebruik.
  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en besprenkel ze met de resterende citroensap.
  • Laat 15 minuten intrekken.
  • Maak het amandelschaafsel fijn met een deegroller.
  • Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier.
  • Klop het ei in een kom en voeg 2 eetlepels water en sojasaus toe.
  • Haal de vis door het eimengsel en wentel het door het fijngemaakte amandelschaafsel, zodat de filets goed bedekt zijn.
  • Verhit olie in een anti-aanbakpan.
  • Bak de tilapiafilets op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten, keer halverwege.
  • Verdeel de gebakken tilapiafilets over vier borden en serveer met de mangosalsa.
  • Serveer met rijst en een groene salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een paar schijfjes limoen en wat verse koriander als garnering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de lichtzoete mangosalsa en de krokante vis.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Noten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden