Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Metalen vormpjes (rondjes of andere vormen)
Ingrediënten
- 500 gram basterdsuiker
- 150 ml slagroom
- 40 gram roomboter
- Extra boter om in te vetten
- Smaakextract en eventueel kleurstof
Instructies
- Vet de vormpjes in met roomboter en leg ze op bakpapier op een warmtebestendige ondergrond.
- Doe de suiker in een ruime steelpan met dikke bodem en roer er het smaakextract en eventueel kleurstof door.
- Voeg de room toe en breng op een laag vuur aan de kook.
- Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en blijf roeren met een houten lepel om het vocht te laten verdampen.
- Kook net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad vormt.
- Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoorheen.
- Blijf roeren totdat de stroop troebel kleurt.
- Vul de vormpjes met het mengsel en laat ongeveer 15 minuten opstijven.
- Controleer of de bovenkant hard is en verwijder indien nodig het bakpapier aan de onderkant.
- Zet de vormpjes op hun kant, zodat ook de onderkant goed kan uitharden.
- Als de borstplaatjes hard zijn, haal ze dan uit de vormpjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
In een gesloten trommel is de borstplaat wekenlang houdbaar. Leg een velletje bakpapier tussen de laagjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.