Amêijoas na cataplana
mosselen in de cataplana / Allerhande 2004
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien in halve ringen
- 100 g chorizo in blokjes
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 2 kg panklare mosselen
- 1 dikke plak ham 100 g, in blokjes
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
Instructies
- In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 minuten zachtjes bakken.
- Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 minuten zachtjes
- bakken, tot vocht vrijwel verdampt is.
- Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken.
- Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten,
- verwijderen.
- Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen.
- Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen.
- Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 minuten gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.