Amêijoas na cataplana

mosselen in de cataplana / Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 2 kg panklare mosselen
  • 1 dikke plak ham 100 g, in blokjes
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 minuten zachtjes bakken.
  • Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 minuten zachtjes
  • bakken, tot vocht vrijwel verdampt is.
  • Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken.
  • Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten,
  • verwijderen.
  • Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen.
  • Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen.
  • Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 minuten gaar laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Portugal
Extra aanwijzing Snel te maken