American chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 175 g boter
- 1 ei
- 50 g suiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 180 g bloem
- 0.5 tl baksoda
- 0.25 tl zout
- 100 g pure chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de boter op laag vuur.
- Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter.
- Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom.
- Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op.
- Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat.
- Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in.
- Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven.
- Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
- De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is.
- Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.