Amerikaanse burgers met koolsla

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Burgers
  • 4 zachte witte burgerbroodjes
  • 1 krop sla bijvoorbeeld little gem
  • ½ witte kool
  • 2 winterpenen
  • ½ ui
  • 3 eetlepels mayonaise of 100% plantaardige 'tofunaise'
  • 1,2 kg stevige aardappelen bijvoorbeeld Nicola of Roseval
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Fijn zeezout
  • Peper
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de aardappelen in partjes en leg ze op een bakplaat.
  • Verdeel de grof gesneden rozemarijn en knoflook over de aardappelen.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de aardappelen gedurende ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Voor de koolsla: Verwijder het hart uit de witte kool en snijd de rest van de kool heel fijn.
  • Rasp de winterpenen.
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de kool, winterpeen en ui in een kom en voeg zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers in een pan met een beetje olie gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de burgers in de broodjes met de sla en koolsla, samen met de geroosterde aardappelpartjes.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch