Amerikaanse notenrotskoekjes met chocolade

Amerikaanse notenrotskoekjes met chocolade

Deze smeuïge notenrotskoekjes met chocolade en marshmallows zijn onweerstaanbaar zoet en krokant – perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Porties: 18
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram fijngehakte pecannoten
  • 150 gram pure chocoladedruppels
  • 150 gram verkruimelde digestives of volkorenbiscuits
  • 2 eetlepels zeer fijne kristalsuiker
  • 200 gram minimarshmallows
  • 75 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Roer de koekkruimels en suiker door de gesmolten boter.
  • Druk het mengsel uit over de bodem van een met aluminiumfolie beklede bakvorm van 20x20 cm.
  • Strooi de pecannoten over de koekbodem.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  • Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
  • Verdeel de marshmallows en chocoladedruppels over de warme bodem.
  • Zet de vorm opnieuw 10 minuten in de oven tot de marshmallows zijn gesmolten.
  • Laat de koek volledig afkoelen in de vorm.
  • Snijd in blokjes en haal de koekjes uit de vorm.
  • Bewaar luchtdicht tot 4 dagen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een kopje koffie of warme chocolademelk voor een extra verwenmoment.
Wijnadvies:
Combineer met een glas PX-sherry of dessertwijn zoals muscat voor een rijke afsluiter.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden