Amerikaanse notenrotskoekjes met chocolade
Deze smeuïge notenrotskoekjes met chocolade en marshmallows zijn onweerstaanbaar zoet en krokant – perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Equipment
- Bakvorm (20x20 cm)
- Keukenmes
Ingrediënten
- 100 gram fijngehakte pecannoten
- 150 gram pure chocoladedruppels
- 150 gram verkruimelde digestives of volkorenbiscuits
- 2 eetlepels zeer fijne kristalsuiker
- 200 gram minimarshmallows
- 75 gram boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter in een pan.
- Roer de koekkruimels en suiker door de gesmolten boter.
- Druk het mengsel uit over de bodem van een met aluminiumfolie beklede bakvorm van 20x20 cm.
- Strooi de pecannoten over de koekbodem.
- Bak de bodem 10 minuten in de oven.
- Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
- Verdeel de marshmallows en chocoladedruppels over de warme bodem.
- Zet de vorm opnieuw 10 minuten in de oven tot de marshmallows zijn gesmolten.
- Laat de koek volledig afkoelen in de vorm.
- Snijd in blokjes en haal de koekjes uit de vorm.
- Bewaar luchtdicht tot 4 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een kopje koffie of warme chocolademelk voor een extra verwenmoment. Wijnadvies: Combineer met een glas PX-sherry of dessertwijn zoals muscat voor een rijke afsluiter.
Serveer met een kopje koffie of warme chocolademelk voor een extra verwenmoment. Wijnadvies: Combineer met een glas PX-sherry of dessertwijn zoals muscat voor een rijke afsluiter.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g