Amerikaanse runderschotel

Deze smaakvolle "Amerikaanse runderschotel" is heerlijk met een bolletje, tortilla's of als vulling voor taco's, en serveer het met een frisse groene of koolsalade!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Slowcooker 9 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg doorregen runderlappen in blokjes
  • 300 ml witte wijn
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels Tabasco of naar smaak
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 4 lente-uitjes fijngesneden

Optioneel:

  • Verse koriander voor garnering

Instructies

  • Leg het rundvlees in de slow cooker.
  • Giet de witte wijn en gezeefde tomaten over het vlees en voeg Tabasco, knoflook, zout en peper naar smaak toe.
  • Dek af en kook gedurende 8-9 uur op een lage stand in de slow cooker tot het vlees mals en gaar is.
  • Gebruik een vork om het draadjesvlees uit elkaar te halen en meng het goed met de sappen in de slow cooker.
  • Voeg de fijngesneden lente-uitjes toe en garneer eventueel met verse koriander voor het serveren.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | Protein: 35 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst America