Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ verse ananas
- 5 eetlepels walnotenolie
- 1 ½ eetlepel witte wijnazijn
- Zout en versgemalen peper
- 800 g vastkokende aardappels
- 100 g Parmaham
- 1 zakje verse bieslook 15 g
- 150 g belegen Goudse kaas
- 3 struikjes witlof
Instructies
- Ontkorst de kaas en snijd deze in blokjes.
- Maak de witlof schoon en pel de blaadjes van de stronkjes.
- Snijd de ananas in lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Vang het sap op in een kom.
- Klop een dressing van de walnotenolie, witte wijnazijn, zout en peper.
- Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in plakjes.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Giet de aardappels af en meng ze warm door de dressing.
- Laat afkoelen.
- Bak de Parmaham krokant in een droge koekenpan.
- Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
- Breek de ham in stukjes.
- Verdeel de witlof over vier borden en besprenkel met het opgevangen ananassap en wat versgemalen peper.
- Meng de kaas en ananas door de aardappelsalade.
- Knip de bieslook erboven fijn.
- Verdeel de aardappelsalade over de witlof.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker om te serveren met warme walnotenciabatta.