Ananas Aardappelsalade met Parmaham en Witlof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ verse ananas
  • 5 eetlepels walnotenolie
  • 1 ½ eetlepel witte wijnazijn
  • Zout en versgemalen peper
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 100 g Parmaham
  • 1 zakje verse bieslook 15 g
  • 150 g belegen Goudse kaas
  • 3 struikjes witlof

Instructies

  • Ontkorst de kaas en snijd deze in blokjes.
  • Maak de witlof schoon en pel de blaadjes van de stronkjes.
  • Snijd de ananas in lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Vang het sap op in een kom.
  • Klop een dressing van de walnotenolie, witte wijnazijn, zout en peper.
  • Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappels af en meng ze warm door de dressing.
  • Laat afkoelen.
  • Bak de Parmaham krokant in een droge koekenpan.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Breek de ham in stukjes.
  • Verdeel de witlof over vier borden en besprenkel met het opgevangen ananassap en wat versgemalen peper.
  • Meng de kaas en ananas door de aardappelsalade.
  • Knip de bieslook erboven fijn.
  • Verdeel de aardappelsalade over de witlof.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker om te serveren met warme walnotenciabatta.

Wijnadvies:

Deze aardappelsalade met ananas, Parmaham en witlof past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland