Ananas garnalensoep
Ingrediënten
- 2 rode uitjes
- 3 schijven ananas bij voorkeur verse ananas
- 2 teentjes knoflook
- 100 g tofu tahoe
- 2 eetlepel(s) arachideolie
- ½ theelepel geraspte gemberwortel of een mespunt gemberpoeder
- 1 l kippenbouillon
- 2 eetlepel(s) Thaise vissaus Nam Pla
- 1 eetlepel(s) fijngehakte koriander of peterselie
- 12 grote garnalen gepelde, gekookte
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte
Instructies
- Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.
- Snijd de schijven ananas in kleine stukjes.
- Haal het velletje van de knoflooktenen.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
- Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit.
- Voeg de gember toe.
- Roer ui, knoflook en gember door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
- Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep.
- Laat de soep niet meer koken.
- Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen.
- Strooi er bieslook overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Hier kunt u een chardonnay uit Australië schenken.