Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g mascarpone
- 1 ananas in blokjes
- 4 eetlepels balsamico stroop
- 4 eetlepels honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
- Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Bestrijk het afgekoelde deeg met mascarpone.
- Bak de ananasblokjes in een koekenpan met honing tot ze licht gekleurd zijn.
- Verdeel de gebakken ananas over de mascarpone en besprenkel ze met balsamico stroop.
- Serveer de mini plaattaartjes direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze mini plaattaartjes met ananas, mascarpone en balsamico zijn heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de koffie.
Wijnadvies:
Een licht zoete wijn zoals een Moscato d'Asti of een late harvest Riesling past goed bij de zoete en fruitige smaken van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 10 g | Vet: 46 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 37 g