Mini plaattaarten geitenkaas met vijgen en honing

Ananas-Mascarpone Mini Plaattaartjes met Balsamico Glazuur

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
  • Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bestrijk het afgekoelde deeg met mascarpone.
  • Bak de ananasblokjes in een koekenpan met honing tot ze licht gekleurd zijn.
  • Verdeel de gebakken ananas over de mascarpone en besprenkel ze met balsamico stroop.
  • Serveer de mini plaattaartjes direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze mini plaattaartjes met ananas, mascarpone en balsamico zijn heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de koffie.

Wijnadvies:

Een licht zoete wijn zoals een Moscato d'Asti of een late harvest Riesling past goed bij de zoete en fruitige smaken van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 10 g | Vet: 46 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 37 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas / Nagerecht - Dessert / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch