Ananas met toffeesaus

Ananas met toffeesaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ananas

  • 1 ananas
  • 2 vanillestokjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g boter
  • 4 eetlepel(s) honing
  • 125 g slagroom
  • vanille-ijs

Toffeesaus

  • 50 ml water
  • 200 g suiker
  • 200 ml room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • Schil de ananas en verwijder de ogen.
  • Verwijder de kern met een appelboor.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en steek het vanillestokje samen met de kaneelstokjes en de rozemarijn in de holte.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ananas om en om lichtbruin.
  • Leg de ananas in een ovenschaal en overgiet met boter uit de pan en de honing.
  • Bak de ananas circa 45 minuten in de oven.
  • Haal de ananas uit de oven en verwijder de specerijen en de rozemarijn.
  • Wentel de ananas door de braadboter, leg hem op een schaal en schenk de toffeesaus erover.
  • Serveer met geklopte slagroom en vanilleijs.

Toffeesaus

  • Breng in een pan water met suiker aan de kook en laat de suiker langzaam lichtbruin karamelliseren. verwarm in een andere pan de slagroom.
  • Schenk de slagroom bij de karamel en roer de toffeesaus goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit