Andijviestamppot met Bacon en Romige Tomaat
Geniet van deze heerlijke andijviestamppot met knapperige bacon en romige tomaten, perfect voor een warme en bevredigende maaltijd voor twee.
Ingrediënten
- 750 gram aardappels
- 300 gram andijvie in smalle reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 tomaten in plakjes
- 100 gram bacon in grove stukken
- 1 eetlepel boter
- 1 dl melk
- 80 gram roomkaas
- Zout naar smaak
- Peper versgemalen naar smaak
Instructies
- Schil en was de aardappelen, zet ze tot gebruik onder water.
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui en bacon ongeveer 5 minuten knapperig.
- Voeg de tomaat toe en bak nog 3 minuten mee.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en roomkaas erdoor tot een romige puree.
- Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even kort.
- Verdeel de stamppot over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erover.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met schnitzelrolleje met kaas
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de romigheid van de stamppot in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 6 g