Andijviestamppot met Bacon en Romige Tomaat

Andijviestamppot met Bacon en Romige Tomaat

Geniet van deze heerlijke andijviestamppot met knapperige bacon en romige tomaten, perfect voor een warme en bevredigende maaltijd voor twee.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 300 gram andijvie in smalle reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tomaten in plakjes
  • 100 gram bacon in grove stukken
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 80 gram roomkaas
  • Zout naar smaak
  • Peper versgemalen naar smaak

Instructies

  • Schil en was de aardappelen, zet ze tot gebruik onder water.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui en bacon ongeveer 5 minuten knapperig.
  • Voeg de tomaat toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en roomkaas erdoor tot een romige puree.
  • Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even kort.
  • Verdeel de stamppot over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erover.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met schnitzelrolleje met kaas
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de romigheid van de stamppot in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter