Andijviestamppot met Kaas, Ananas en Gebakken Worst

Andijviestamppot met gesmolten kaas, stukjes ananas en krokant gebakken worst, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De stamppot is romig en goed gemengd met fijngesneden verse andijvie. De kaas voegt een rijke, smeuïge smaak toe, terwijl de ananas een frisse, zoete twist geeft. Plakjes goudbruin gebakken worst maken het gerecht compleet. Sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Andijviestamppot met Kaas, Ananas en Gebakken Worst

Porties: 2
Bereidingstijd: 34 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 1 struik andijvie gewassen en fijngesneden
  • 1 klein blikje ananasstukjes uitgelekt
  • 250 g licht belegen kaas in blokjes
  • 300 g verse worst in plakjes van 1-2 cm dik
  • Boter naar behoefte
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze bijna gaar zijn.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de plakjes worst goudbruin.
  • Snijd de andijvie in twee delen: de helft in grove repen en de andere helft in smalle reepjes.
  • Leg de grove andijvierepen halverwege de kooktijd van de aardappelen bovenop in de pan en laat slinken.
  • Giet de aardappelen en andijvie af en stamp alles door elkaar.
  • Voeg de gebakken worst met bakvet, de kaasblokjes, ananas en rauwe fijngesneden andijvie toe.
  • Meng goed door en voeg eventueel een scheutje melk toe voor extra smeuïgheid.
  • Breng op smaak met peper en warm het geheel nog even goed door.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een lepeltje mosterd of een frisse komkommersalade voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige Chenin Blanc past goed bij de hartige en zoete elementen van deze stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden