Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water tot ze bijna gaar zijn.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de plakjes worst goudbruin.
- Snijd de andijvie in twee delen: de helft in grove repen en de andere helft in smalle reepjes.
- Leg de grove andijvierepen halverwege de kooktijd van de aardappelen bovenop in de pan en laat slinken.
- Giet de aardappelen en andijvie af en stamp alles door elkaar.
- Voeg de gebakken worst met bakvet, de kaasblokjes, ananas en rauwe fijngesneden andijvie toe.
- Meng goed door en voeg eventueel een scheutje melk toe voor extra smeuïgheid.
- Breng op smaak met peper en warm het geheel nog even goed door.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een lepeltje mosterd of een frisse komkommersalade voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige Chenin Blanc past goed bij de hartige en zoete elementen van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g