Andijviestamppot met Komijnekaas en Knapperig Spek
Geniet van een hartverwarmende andijviestamppot met een twist. Deze variant combineert de pittige smaak van komijnekaas met knapperig spek en romige mosterd, voor een heerlijk vullende maaltijd die perfect is voor koude dagen.
Ingrediënten
- 1 ½ kg aardappels Eigenheimers of Irene
- 500 gram andijvie gewassen en uitgelekt
- 150 gram komijnekaas in kleine blokjes gesneden
- 250 gram ontbijtspek
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 25 gram boter
- 1 dl melk
- 3 eetlepels mosterd
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Bak ondertussen het ontbijtspek in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig.
- Zet opzij.
- Giet de aardappelen af en stamp ze samen met het bakvet van het spek, de boter en de melk tot een romige puree.
- Roer de mosterd, de komijnekaasblokjes, de andijvie en de bosuitjes door de puree en verwarm de stamppot al omscheppend tot deze goed warm is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de stamppot met het uitgebakken spek en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze stamppot met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g