Vegetarische Andijviestamppot met Quorn

Vegetarische Andijviestamppot met Quorn

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 175 g Quorn fijngehakt vegetarische vleesvervanger
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 50 ml droge witte wijn
  • 400 g andijvie panklaar
  • 150 ml halfvolle melk

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met een bodempje water afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan.
  • Fruit de ui zachtjes goudbruin.
  • Voeg de Quorn toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  • Bak kort de knoflook mee.
  • Roer de gehaktkruiden, witte wijn en peper naar smaak erdoor en laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Kook ondertussen de andijvie in een bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaar.
  • Giet de andijvie af en laat het in een vergiet uitlekken, duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
  • Schep de andijvie door de aardappelpuree en verdeel het geheel over twee borden.
  • Serveer het Quornmengsel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze hartige stamppot met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de smaken goed te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch