Vegetarische Andijviestamppot met Quorn
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 175 g Quorn fijngehakt vegetarische vleesvervanger
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 50 ml droge witte wijn
- 400 g andijvie panklaar
- 150 ml halfvolle melk
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met een bodempje water afgedekt in 20 minuten gaar.
- Verhit de boter in een grote koekenpan.
- Fruit de ui zachtjes goudbruin.
- Voeg de Quorn toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
- Bak kort de knoflook mee.
- Roer de gehaktkruiden, witte wijn en peper naar smaak erdoor en laat het geheel op laag vuur sudderen.
- Kook ondertussen de andijvie in een bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaar.
- Giet de andijvie af en laat het in een vergiet uitlekken, duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
- Schep de andijvie door de aardappelpuree en verdeel het geheel over twee borden.
- Serveer het Quornmengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze hartige stamppot met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de smaken goed te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g