Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg paling
- 200 g uitjes kleine
- 200 g champignons
- 3 dl droge witte wijn
- 1 dl kalfsbouillon
- 1 dl slagroom
- 1 prei
- 100 g boter
- basilicum
- 1 eierdooier
- zout
- peper
Instructies
- Maak de paling schoon en snij in stukken van 7 cm.
- Schil de uitjes en leg ze 2 minuten in kokend water.
- Laat ze uitlekken.
- Maak de champignons schoon.
- Smelt 100 g boter in een pannetje.
- Bak hierin de uitjes, champignons en de vis even flink aan.
- Voeg de wijn en bouillon toe.
- Maak de prei schoon en snij hem in stokjes als lucifers.
- Hak ook wat basilicum fijn.
- Voeg beide toe aan de saus samen met wat peper en zout.
- Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Roer de eierdooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest.
- Serveer direct.