Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg paling
- 200 g zuring
- 25 g peterselie
- 3 blaadjes salie
- ½ dl witte wijn
- 1 citroen
- 3 sjalotjes
- 25 g kervel
- 75 g boter
- 25 g citroenkruid
- 2½ dl visbouillon
- zout
- peper
Instructies
- Snij de paling in moten van 7 cm.
- Was deze goed en laat uitlekken.
- Hak de sjalotjes fijn.
- Hak ook alle kruiden fijn.
- Smelt 75 g boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten.
- Voeg dan de stukken paling, wijn en bouillon toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng het geheel goed en breng aan de kook.
- Laat 7 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan het sap van de citroen toe.
- Verwarm nog even en doe het op een voorverwarmde dienschaal.
- Bewaar deze 15 minuten warm en serveer dan.