Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- aluminium quichevorm Ø28cm
- steunvulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel zout
- 100 gram koude boter in blokjes
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 1 mespuntje anijspoeder
- Boter om in te vetten
Voor de vulling:
- 50 gram pastinaak in kleine blokjes
- Sap van 0.5 limoen
- 50 gram venkel dun gesneden
- 100 gram spekjes
- 3 takjes dragon alleen de blaadjes
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 200 ml melk
- Peper en zout naar smaak
Eventueel:
- plakjes Chaumes roodbacteriekaas
Instructies
Voor het deeg:
- Meng in een keukenmachine de bloem, zout, koude boter en anijspoeder tot een kruimelig deeg.
- Voeg vervolgens het ei en water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een lap van Ø 33 cm en bekleed hiermee de ingevette quichevorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 15 minuten blind.
Voor de vulling:
- Blancheer de pastinaak kort in water met limoensap en spoel af met koud water.
- Klop de eieren licht op en meng met slagroom, melk, peper en zout.
- Verdeel de gebakken bodem over de quichevorm.
- Voeg de spekjes, venkel, pastinaak en dragonblaadjes toe.
- Giet het eimengsel eroverheen en leg eventueel plakjes Chaumes op de vulling.
- Bak de quiche in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.
- Varieer met de vulling, bijvoorbeeld met kip, ananas, mango en lente-ui.
Wijnadvies:
Deze quiche gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn complementeren de anijsachtige smaken van de quiche en de romige textuur van de vulling.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g