Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plasticfolie
Ingredients
- 150 g makreelfilet
- 16 Ansjovis filets in zout
- 50 g boter
- 1 eetlepel(s) crème fraîche
- 0,5 bos(jes) bieslook fijngeknipt
- zout
- versgemalen peper
- 50 g zwarte olijven
- 1 gekonfijte rode paprika
- 4 eieren
- 16 Ansjovis filets in kruidenolie
Instructions
- Pureer de makreelfilet met de zoute ansjovisfilets in de keukenmachine tot een gladde massa, voeg de boter, de crème fraîche en het bieslook toe en pureer de massa glad.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg een aantal vellen plasticfolie op elkaar op het werkvlak.
- Schep de ansjovis-mousse op het midden en vorm hiervan met behulp van de folie een lange rol.
- Laat hem minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd de olijven en de paprika in fijne brunoise.
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Pel de eieren en snijd ze overlangs in vieren.
- Snijd van de gekoelde mousse gelijkmatige plakjes, leg er steeds een kwart ei op, schik er kruiselings twee ansjovisfilets op en garneer met de olijven- en paprika brunoise.