Antilliaanse Balchi di Karni (Gehaktballen van Rundvlees)
Smaakvolle Antilliaanse gehaktballen met een kruidenmengsel van nootmuskaat, komijn en Worcestershiresaus, gecombineerd met gebakken groenten – perfect voor een stevige maaltijd.
Ingrediënten
- 250 g gemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
- 250 g gehakt
- 2 sneetjes oud brood geweekt in melk
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel komijnzaad
- 1 ei losgeklopt
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- Zout naar smaak
- 4 eetlepels boter of margarine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 1 paprika in reepjes gesneden
Instructies
- Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
- Vorm hieruit 6 gehaktballen.
- Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
- Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
- Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, salade of gebakken plantain voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 5 g