Antilliaanse gehaktballen, goudbruin gebakken en geserveerd met gebakken ui, tomaat, en paprika op een kleurrijke keramische schaal. Een tropisch gerecht met rijke, kruidige smaken en een levendige presentatie.

Antilliaanse Balchi di Karni (Gehaktballen van Rundvlees)

Smaakvolle Antilliaanse gehaktballen met een kruidenmengsel van nootmuskaat, komijn en Worcestershiresaus, gecombineerd met gebakken groenten – perfect voor een stevige maaltijd.
Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
  • 250 g gehakt
  • 2 sneetjes oud brood geweekt in melk
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • Zout naar smaak
  • 4 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden

Instructies

  • Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
  • Vorm hieruit 6 gehaktballen.
  • Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
  • Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
  • Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, salade of gebakken plantain voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Antillen / Caribean
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden