Antilliaanse Pikabal den Sous (Gehaktballen in Pittige Saus)
Pittige Antilliaanse gehaktballen in een rijke saus van madame jeannette pepers, paprika en specerijen – een smaakvolle maaltijd vol karakter.
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 madame jeannette pepers zonder zaadjes en fijngehakt, of naar smaak
- 2 paprika's in blokjes
- 70 g tomatenpuree
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel zout
- Olie voor het bakken
Instructies
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de paprika gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Meng de helft van dit ui-paprikamengsel met het gehakt, 1 eetlepel sojasaus en het zout.
- Vorm hieruit gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
- Bak de gehaktballen 15 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin en gaar van binnen zijn.
- Voor de saus: Meng in een aparte pan de overgebleven paprika, tomatenpuree, madame jeannette pepers, 2 eetlepels sojasaus, gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte peper, suiker, azijn en een half kopje water.
- Roer de saus door en voeg de gebakken gehaktballen toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, gekookte groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze pittige Antilliaanse gehaktballen met saus passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g