Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 gr boter.
Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
Zeef deze saus en meet 3 dl af.
Smelt de rest van de boter en roer er 70 gr
bloem door.
Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door.
Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken.
Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het.
Roer er de garnalen, het citroensap,
nootmuskaat, zout en peper door. Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af.
Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
Rol steeds een kroket van 1 eetlepel
garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.
Serveer er met zout bestrooide gefrituurde