Antwerpse garnalenkroketten

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 65 gr boter
  • 50 gr fijngehakte ui
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 gehakte stengel bleekselderij
  • dl melk
  • ½ visbouillontablet
  • 125 gr bloem
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 eidooier
  • ½ dl crème fraîche
  • 300 gr Hollandse garnalen
  • citroensap
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 3 eiwitten
  • 1 eetlepel olie
  • paneermeel
  • frituurvet of -olie

Instructies

  • Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 gr boter.
  • Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
  • Zeef deze saus en meet 3 dl af.
  • Smelt de rest van de boter en roer er 70 gr
  • bloem door.
  • Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door.
  • Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
  • Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het.
  • Roer er de garnalen, het citroensap,
  • nootmuskaat, zout en peper door. Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af.
  • Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
  • Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
  • Rol steeds een kroket van 1 eetlepel
  • garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.
  • Serveer er met zout bestrooide gefrituurde
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Snack / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst België