Appel kaneelmuffins van Harry Eastwood
Equipment
- citruspers
- cupcaketray
- muffin- of cupcakevormpjes
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 appels Braeburn
- 2 eieren
- 0.25 tl zout
- 120 g lichte basterdsuiker
- 200 g pompoenpuree
- 100 g witte rijstbloem
- 100 g gemalen amandelen
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el olie
- 1 tl bakpoeder
- 0.5 tl baksoda
- 2 el pompoenpitte
Instructies
- Snijd de citroen doormidden en pers het sap.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik.
- Week de appelstukjes in het citroensap.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Bekleed de bakvorm met de vormpjes.
- Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld.
- Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe.
- Roer goed door.
- Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag.
- Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.