Smaakvolle Appel-Kerrieroom

Smaakvolle Appel-Kerrieroom

Een heerlijke en unieke saus van appel en kerrie, perfect om je gegrilde kipgerechten een extra smaakdimensie te geven. Makkelijk te maken!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ¼ dl crème fraîche
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • ½ appel geraspt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel citroensap

Instructies

  • Meng de crème fraîche in een kom tot een gladde consistentie.
  • Voeg het fijngehakte sjalotje, de geraspte appel, het kerriepoeder en het citroensap toe aan de crème fraîche.
  • Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Proef de saus en pas de smaak aan door eventueel meer kerriepoeder of citroensap toe te voegen.
  • Serveer direct bij gegrilde kip of bewaar gekoeld tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Viognier voor een perfecte smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Saus
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch