Appel perzik crumble met frisse yogurtroom
Deze zomercrumble is heerlijk als toetje na een barbecue en kun je
prima voorbereiden. Lekker met frisse yoghurtroom of vanilleroomijs.
Equipment
Ingrediënten
- ½ Aviko sweet potato blokjes a 450 gr
- 100 gr bloem
- 75 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 125 gr suiker
- 500 gr handappels bv jonagold
- 3 perzikken
- 1 limoen schoongeboend
- 100 ml slagroom
- 150 gr Griekse yogurt
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Kneed met één hand een kruimelig deeg van de bloem, de boter en 50 gram suiker.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
- Meng de blokjes appel, perzik en zoete aardappel met 50 gram suiker en verdeel over de ovenschaal.
- Strooi er de deegkruimels over.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Verwarm in een steelpan het limoensap met 25 gram suiker.
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Laat de limoensiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bak intussen de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Klop de slagroom stijf.
- Roer de limoensiroop door de yoghurt.
- Spatel er de slagroom en de limoenrasp door.
- Laat de crumble uit de oven 5 minuten staan, zodat de deegkruimels iets afkoelen en knapperig worden.
- Bestrooi de crumble met poedersuiker en serveer met de limoen-yoghurtroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Perzikenseizoen vroobij? Vervang ze dan gersut door perziken uit blik of 2 handperen, of 225 gram blauwe bessen.