Appel perzik crumble met frisse yogurtroom

Appel perzik crumble met frisse yogurtroom

Deze zomercrumble is heerlijk als toetje na een barbecue en kun je prima voorbereiden. Lekker met frisse yoghurtroom of vanilleroomijs.
Porties: 4
30 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ Aviko sweet potato blokjes a 450 gr
  • 100 gr bloem
  • 75 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gr suiker
  • 500 gr handappels bv jonagold
  • 3 perzikken
  • 1 limoen schoongeboend
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr Griekse yogurt
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Kneed met één hand een kruimelig deeg van de bloem, de boter en 50 gram suiker.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
  • Meng de blokjes appel, perzik en zoete aardappel met 50 gram suiker en verdeel over de ovenschaal.
  • Strooi er de deegkruimels over.
  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Verwarm in een steelpan het limoensap met 25 gram suiker.
  • Roer tot de suiker is opgelost.
  • Laat de limoensiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bak intussen de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Roer de limoensiroop door de yoghurt.
  • Spatel er de slagroom en de limoenrasp door.
  • Laat de crumble uit de oven 5 minuten staan, zodat de deegkruimels iets afkoelen en knapperig worden.
  • Bestrooi de crumble met poedersuiker en serveer met de limoen-yoghurtroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Perzikenseizoen vroobij? Vervang ze dan gersut door perziken uit blik of 2 handperen, of 225 gram blauwe bessen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland