Appelbeignets met Bierbeslag
Luchtige appelbeignets met een krokant bierbeslag, een heerlijke variatie op de klassieke beignet.
Equipment
- Lardeerpen of breinaald
Ingrediënten
- 1 ½ dl oud bruin bier
- 1 ei
- 1 eiwit
- 125 gram bloem gezeefd
- ¼ dl slaolie
- 3 zure appels Goudrenet of Bellefleur
- 3 gram zout
- Frituurolie
Instructies
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
- Roer de bloem met het bier tot een glad beslag zonder klontjes.
- Voeg de eidooier, zout en slaolie toe en roer tot een gladde massa.
- Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het beslag.
- Wentel de appelplakken door het beslag.
- Bak de beignets in hete olie (170°C) goudbruin en gaar.
- Haal de beignets uit de olie met een lardeerpen of breinaald.
- Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm, eventueel bestrooid met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een fruitig bier, zoals een Belgisch fruitbier, past goed bij de appelbeignets.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g