Appelbeignets met Bierbeslag

Een rustieke houten tafel met goudbruine, knapperige appelbeignets gemaakt met bierbeslag. De beignets zijn rond, met duidelijk zichtbare appelschijven binnenin en bestoven met poedersuiker. Enkele zijn opengesneden om de vulling te tonen. Geserveerd op een keramisch bord met kaneelsuiker en een glas koud bier. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme, feestelijke verlichting.

Appelbeignets met Bierbeslag

Luchtige appelbeignets met een krokant bierbeslag, een heerlijke variatie op de klassieke beignet.
Porties: 15
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ dl oud bruin bier
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 125 gram bloem gezeefd
  • ¼ dl slaolie
  • 3 zure appels Goudrenet of Bellefleur
  • 3 gram zout
  • Frituurolie

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
  • Roer de bloem met het bier tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Voeg de eidooier, zout en slaolie toe en roer tot een gladde massa.
  • Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het beslag.
  • Wentel de appelplakken door het beslag.
  • Bak de beignets in hete olie (170°C) goudbruin en gaar.
  • Haal de beignets uit de olie met een lardeerpen of breinaald.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm, eventueel bestrooid met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een fruitig bier, zoals een Belgisch fruitbier, past goed bij de appelbeignets.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw