Appelcharlotte
Deze vernieuwde versie van appelcharlotte houdt de klassieke smaak, maar met een hedendaags tintje.
Ingrediënten
- ¾ kg appels
- 200 gram oud brood zonder korst, in gelijke reepjes gesneden
- 2 eieren
- 60 gram suiker
- 70 gram boter of margarine
- Abrikozenjam
Instructies
- Snijd oud brood in gelijke reepjes.
- Vet een metalen puddingvorm in met boter of margarine en bedek deze met de reepjes brood.
- In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje worden gebruikt; zorg ervoor dat de broodreepjes goed aansluiten.
- Kook de appels op de gebruikelijke manier tot een dikke appelmoes.
- Zeef de moes en meng deze met suiker, een beetje abrikozenjam en de losgeklopte eieren.
- Vul de vorm met het appelmengsel en sluit de bovenkant af met besmeerde reepjes brood.
- Sluit de vorm en kook deze 'au bain marie' gedurende 1 tot 1½ uur.
- Breng in een grotere pan water aan de kook en plaats de puddingvorm erin.
- Houd het water tegen de kook aan.
- Voeg indien nodig af en toe water toe.
- Als alternatief kan de vorm 1 tot 1½ uur in de oven worden geplaatst op een lage temperatuur.
- Haal de pudding uit het waterbad of de oven, laat hem zonder deksel drogen en stort hem op een verwarmd bord.
- Giet er wat verdunde abrikozenjam over of serveer met vanillesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje
gebruikt worden.
gebruikt worden.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal