Appeldessert

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 harde moesappelen
  • witte wijn
  • suiker
  • 1 fles bessensap
  • aardappelmeel.

Voor de saus:

  • 1 liter melk
  • 1 stokje vanille
  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • ½ eetlepel maïzena

Instructies

  • De appelen in blokjes snijden en even koken in witte wijn met suiker zodat ze heel blijven.
  • De bessensap vrij zoet en dik binden met aardappelmeel.
  • Giet dat over de appelen die in een vla-kom zijn gedaan.
  • Dan maakt ge een saus van de bovenstaande ingrediënten met de eiwitten geklutst erdoor.
  • Doe deze saus over de afgekoelde bessensap en laat het geheel koud worden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht