Licor 43 appelkruimeltaart met een goudbruine, knapperige topping en warme appelvulling, geserveerd met smeltend kaneelijs en een scheutje Licor 43. Licht bestoven met poedersuiker en verkruimelde boterwafels, op een rustieke houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Appelkruimeltaart met Licor 43 van de Barbecue

Deze appelkruimeltaart met Licor 43 krijgt een heerlijke rokerige smaak door de barbecue. Serveer met kaneelijs voor een extra luxe dessertervaring!
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 3 Elstar appels
  • 75 g bloem
  • 75 g ongezouten roomboter koud
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 50 ml Licor 43
  • 25 g amandelmeel
  • 6 bolletjes kaneelijs
  • 4 Belgische boterwafels
  • 1 tl kaneel
  • ½ limoen
  • Snufje zout

Instructions

  • Steek drie aanmaakblokjes aan op het rooster van de barbecue.
  • Plaats de brikettenstarter met briketten erboven en wacht 15 minuten.
  • Giet de briketten aan één kant van de barbecue en plaats de deksel erop.
  • Verhit de barbecue tot 220°C en regel de temperatuur met de ventilatiegaten.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  • Voeg het sap van een halve limoen toe om verkleuring te voorkomen.
  • Meng de appelblokjes met kaneel en een scheutje Licor 43 en doe ze in een barbecuebestendige schaal.
  • Meng in een kom bloem, amandelmeel, koude boterblokjes, witte basterdsuiker, verkruimelde boterwafels en een snufje zout.
  • Kneed met je vingers tot kruimels ontstaan.
  • Strooi de kruimels over de appels in de schaal.
  • Bak de taart 30 minuten op indirecte hitte (kant zonder kolen) met gesloten deksel.
  • Controleer tussendoor op gaarheid.
  • Als je de taart in de oven bakt, gebruik dan 180°C en bak 30 minuten.
  • Serveer de warme appelkruimeltaart met een bolletje kaneelijs en een scheutje Licor 43 eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg wat geroosterde amandelen toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden