Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 eetlepels abrikozenjam
- ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
- 1 eetlepel water
- 2 appels
- Citroensap
- Poedersuiker optioneel
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°C (heteluchtoven 210°C) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
- Week de plakjes appel in warm water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 6 gelijke delen.
- Verwarm in een steelpan de abrikozenjam met 1 eetlepel water en het vanillemerg tot een glad mengsel.
- Bestrijk de bladerdeegstroken met dit mengsel.
- Meng de suiker en kaneel en strooi dit over de beklede bladerdeegstroken.
- Leg de uitgelekte appelplakjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg losjes op zodat de appel op zijn plek blijft zitten.
- Druk aan het einde het bladerdeeg een beetje aan zodat het roosje niet meer terug kan rollen.
- Plaats de roosjes in een ingevette en met bakpapier beklede muffinvorm.
- Bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Als de randen van de appel te snel verkleuren, bedek de roosjes dan met aluminiumfolie.
- Haal de roosjes uit de oven en bestrijk ze met de warme abrikozenjam uit de pan.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.