Appelroosjes

Appelroosjes met Vanillesmaak

Serveer de appelroosjes warm als heerlijk dessert of bij de thee.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 17 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 1 eetlepel water
  • 2 appels
  • Citroensap
  • Poedersuiker optioneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230°C (heteluchtoven 210°C) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
  • Week de plakjes appel in warm water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 6 gelijke delen.
  • Verwarm in een steelpan de abrikozenjam met 1 eetlepel water en het vanillemerg tot een glad mengsel.
  • Bestrijk de bladerdeegstroken met dit mengsel.
  • Meng de suiker en kaneel en strooi dit over de beklede bladerdeegstroken.
  • Leg de uitgelekte appelplakjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg losjes op zodat de appel op zijn plek blijft zitten.
  • Druk aan het einde het bladerdeeg een beetje aan zodat het roosje niet meer terug kan rollen.
  • Plaats de roosjes in een ingevette en met bakpapier beklede muffinvorm.
  • Bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Als de randen van de appel te snel verkleuren, bedek de roosjes dan met aluminiumfolie.
  • Haal de roosjes uit de oven en bestrijk ze met de warme abrikozenjam uit de pan.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch