Appelroosjes van Bladerdeeg met Abrikozenjam
Verwen jezelf en je geliefden met deze prachtige appelroosjes van bladerdeeg. De zoete rode appelplakjes, zorgvuldig gerold in dunne stroken bladerdeeg en verrijkt met een vleugje abrikozenjam, vormen een verfijnde traktatie. Perfect voor een romantisch dessert of als indrukwekkende zoete hapjes tijdens een feestelijke gelegenheid.
Equipment
- Muffin vormpjes
- magnetron
- mes
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- 2 zoete rode appels
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el bloem
- 3 el abrikozenjam alternatief: 4 el suiker en 2 tl kaneel
- Kaneel optioneel
- Poedersuiker optioneel
Instructies
- Vul een schaal met water en citroensap.
- Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes, zonder ze te schillen.
- Leg de appelplakjes direct in de schaal met citroenwater om verkleuring te voorkomen.
- Plaats de schaal met appels in de magnetron en verwarm ze 3 minuten om de plakjes zacht te maken.
- Bestuif je werkblad met bloem en leg het bladerdeeg erop.
- Gebruik een deegroller om het bladerdeeg uit te rekken tot een rechthoekige vorm.
- Snijd het bladerdeeg in 6 lange stroken.
- Verwarm 3 eetlepels abrikozenjam met 2 eetlepels water in de magnetron gedurende 1 minuut, zodat het mengsel makkelijk uitsmeerbaar is.
- (Alternatief: meng 4 eetlepels suiker met 2 theelepels kaneel.
- )
- Smeer het abrikozenmengsel gelijkmatig over de bladerdeegstroken.
- Giet de appelplakjes af en leg ze overlappend op de bovenste helft van elke deegstrook.
- Vouw de onderkant van het deeg omhoog over de appels.
- Rol elke strook voorzichtig op om een roosje te vormen en zorg dat het randje goed afgesloten is.
- Plaats de roosjes in muffin vormpjes en zet ze in een muffinbakvorm.
- Bak de appelroosjes in een voorverwarmde airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.
- Indien nodig, bak ze daarna nog 5 minuten op 170 graden voor een extra knapperige textuur.
- Laat de appelroosjes licht afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker voor een feestelijke afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een glas Rosé of een lichte Prosecco.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g