Arabische Lamstoofsoep met Abrikozen
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 300 g lamsstooflapjes in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 100 g gedroogde abrikozen in dunne reepjes
- 1 envelopje saffraan
- 1 blikje tomatenblokjes 400 g
- 1 zakje koriander 15 g, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg het lamsvlees toe en bak het op middelhoog vuur lichtbruin.
- Schep de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes erbij en voeg 1½ liter water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 1½ uur op laag vuur doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Bestrooi voor het serveren met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Grenache of een Syrah past goed bij deze rijke en hartige soep. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoetheid van de abrikozen en de kruidigheid van het lamsvlees aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 14 g