Argentijnse gehaktballen in tomatensaus met saffraanrijst, gepresenteerd op een rustiek bord. De gehaktballen zijn bedekt met een rijke tomatensaus en vergezeld van gele saffraanrijst, gegarneerd met verse peterselie. Een glas rode wijn staat op de achtergrond, wat de warme en gezellige sfeer compleet maakt.

Argentijnse Gehaktballen in Tomatensaus met Geurende Rijst

De perfecte Argentijnse gehaktballen in een smaakvolle tomatensaus, geserveerd met geurende rijst met saffraan. Een heerlijke maaltijd voor de hele familie.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

  • 1 kg mager gehakt
  • 3 varkensworstjes vel verwijderd
  • 200 g gehakte olijven
  • 150 g boter
  • 1 kopje geweekte rozijnen
  • 2 eetlepels gehakte knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 middelgrote ui fijngesnipperd
  • 2 kopjes broodkruim uitgelekt in melk geweekt
  • 3 eieren
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 kopje bloem

Voor de saus:

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 1 gehakte rode peper zonder zaadjes
  • 1 kg tomaten gepel en fijngehakt
  • Paddestoelen geweekt en fijngesneden, optioneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel oregano
  • Chilipeper naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Voor de rijst:

  • 2 kopjes rijst
  • 2 kopjes water
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte peterselie
  • 1 laurierblad
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel saffraan

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen (behalve de bloem) in een grote kom.
  • Kneed goed door en vorm er 6 gelijkmatige gehaktballen van.
  • Rol de gehaktballen door de bloem.
  • Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballen aan alle kanten bruin.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze apart.
  • In dezelfde pan bak de gesnipperde ui, paprika, knoflook en champignons in olijfolie goudbruin.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, witte wijn, laurierblaadjes, bouillonblokje, zout, oregano, chilipeper en paprikapoeder toe.
  • Roer goed door en laat 4-5 minuten koken.
  • Zet het vuur laag en voeg de gehaktballen terug in de pan met de saus.
  • Dek af en laat sudderen tot de gehaktballen gaar zijn.

Voor de rijst:

  • Fruit de ui, knoflook en peterselie in olijfolie.
  • Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten.
  • Voeg de bouillon, laurierblad, saffraan en zout toe.
  • Kook afgedekt op laag vuur totdat al het vocht is verdampt.
  • Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met de saus en rijst, garneer met Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle finishing touch.
Wijnadvies:
Een Argentijnse Malbec past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Argentinië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden